Palvelut

Yhdistelemällä hieronnassa eri menetelmiä ja tekniikoita, saadaan yleensä paras vaste hoidolle.

Jotta hieronta vastaa parhaiten tarpeitasi ja on turvallista toteuttaa, sisältää ensimmäinen käyntikerta lyhyen haastattelun  terveydentilastasi sekä mahdollisista vaivoistasi. Myös vaivojen tarkempi tutkiminen on tärkeä osa hoitoa, jotta hoidosta tulee mahdollisimman yksilöllinen ja tehokas.

Minulle on tärkeää, että asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun. Jokainen käynti sisältää tarvittaessa myös kotihoito-ohjeet, jotka edistävät vaivojen hoitoa.

Purentalihashieronta ja leukanivelen mobilisointi

Purentalihasten ja leukanivelen kireys voi aiheuttaa mm. kasvojen ja niskan alueen kiputiloja, tinnitusta, otsan tai ohimon päänsärkyä, huimausta, hampaiden narskuttelua, kipua silmien taakse, lieviä näkemisen häiriöitä ja/tai nielaisuvaikeutta. Purentalihashieronnassa käydään läpi tärkeimmät purentaan vaikuttavat lihakset sekä kasvojen pinnalta että suun sisäpuolelta. Tarvittaessa hoitoon lisätään leukanivelen mobilisointi, jolla haetaan niveleen sen luonnollista liikerataa pehmeillä tekniikoilla, jotka eivät aiheuta kipua. Purentalihashoito rentouttaa tehokkaasti pään aluetta ja sopii myös heille, joilla varsinaisia oireita ei olisikaan.

Nivelten mobilisointi

Nivelkipu tai nivelen rajoittunut liikkuvuus voi johtua mm. lihaskireyksistä tai nivelkapselin (yhdistää niveltyvät luut) kutistumisesta. Nivelvaivaa tutkittaessa selvitetään, onko ongelma lihaksessa vai nivelen sidekudosrakenteissa. Mobilisoinnissa koulutettu hieroja tekee hellävaraisia, nivelkapselia venyttäviä liikkeitä, jolloin liikkuvuus nivelessä paranee ja kipu lievittyy.

Aktiiviset ja passiiviset venytykset

Aktiivisessa venytyksessä asiakas tuottaa itse venytettävään lihakseen kohdistuvan voiman, kun taas passiivisessa venytyksessä koulutettu hieroja tuottaa venytyksen. Lukitsemalla osa lihaksesta, saadaan venytys kohdennettua juuri haluttuun lihaksen kohtaan. Venytykset ovat tehokkaita menetelmiä lyhentyneen lihaksen palauttamiseksi takaisin lepopituuteensa. Jännitys-rentoutus –tekniikalla saadaan yleensä vieläkin parempi lopputulos.

Fascia-hieronta

Fasciat ovat kerroksittain järjestyneitä sidekudosrakenteita, jotka yhdistävät tuki- ja liikuntaelimistön osia toisiinsa, ympäröivät lihaksia, rajaavat lihasryhmiä ja muodostavat lihasaitioita. Kerrokset voivat liimautua toisiinsa, jolloin fascia-hieronnalla vapautetaan kalvoja liukumaan toisiinsa nähden jälleen normaalisti.

Trigger-painanta

Triggerpiste on lihaskalvon voimakkaasti ärtynyt alue, joka voi säteillä kipua sekä levossa että rasituksessa. Piste voi aktivoitua lihaksen ylikuormituksesta tai liiallisesta venytyksestä. Aktivoitunut triggerpiste voi aiheuttaa myös mm. lihasheikkoutta tai lihaksen nopeaa väsymistä. Trigger-painannassa koulutettu hieroja painaa kipupistettä, jolloin piste ”sulaa” ja kipu lievenee.

Klassinen hieronta

Perinteisella hieronnalla on monia terveydellisiä vaikutuksia. Hieronta vaikuttaa mm. laajentamalla hiusverisuonia (hapen kulkeutuminen lihassoluihin paranee), vapauttamalla hyvänolon hormoneja (mm. oksitosiinia ja endorfiiniä), vähentämällä turvotusta sekä edesauttamalla lyhentyneitä lihaksia palautumaan takaisin lepopituuteensa. Voimankäytön säädän aina asiakkaan toiveen mukaan.

Kinesioteippaus

Kinesioteippi, toisin kuin perinteinen urheiluteippi, mahdollistaa nivelen täydellisen liikkuvuuden. Teippi kohdistuu ihoon, lihaskalvoihin ja lihaksiin. Kinesioteipillä voidaan aktivoida imunestekiertoa, lievittää kipua vaikuttamalla kehon kipuhermopäätteisiin, parantaa ryhtiä sekä ohjata niveltä liikkumaan oikealla liikeradalla. Kinesioteippaus on useasti hyödyllinen tukitoimenpide varsinaiselle hoidolle.

Yrityskäynnit

Tuki- ja liikuntaelinvaivat voivat aiheuttaa paljon sairauspoissaoloja työpaikallanne, jonka vuoksi lihaksisto ja nivelten toiminta on tärkeä pitää kunnossa. Vaivojen hoitojen ja ennaltaehkäisemisen vuoksi teen myös Oulun seudulla yrityskäyntejä työpaikallenne. Käynnit voivat olla kertaluontoisia tai säännöllisiä.

Maksutapoja on useita. Työnantaja voi maksaa hoidon kokonaan tai osittain tai vaihtoehtoisesti työntekijä maksaa hoidon kokonaan itse. Yrityksenne henkilökunta voi myös käydä toimitilassani hoitamassa itseään.

Käyntejä varten tarvitsen rauhallisen, vähintään noin 10 neliömetrin kokoisen huoneen, jotta sinne mahtuu hoitopöytä ja vapaata liikkumatilaa.

Olkaa yhteydessä, niin muokataan yhdessä juuri teille sopiva hoitopaketti!